xmlrpc.php programmā WordPress: pilnīga rokasgrāmata

xmlrpc.php programmā WordPress: pilnīga rokasgrāmata

Ievads

The xmlrpc.php fails ir mantots fails, kas sākotnēji tika ieviests pakalpojumā WordPress, lai iespējotu XML-RPC funkcionalitāti. XML-RPC ir protokols, kas nodrošina attālo saziņu starp lietojumprogrammām, izmantojot XML datus. Lai gan XML-RPC kādreiz tika izmantots dažādām WordPress funkcijām, piemēram, automatizētai emuāru publicēšanai un failu rediģēšanai, lielākajai daļai WordPress vietņu tas vairs nav nepieciešams un var radīt drošības riskus, ja tas ir iespējots.

Kas ir XML-RPC programmā WordPress?

XML-RPC ir Remote Procedure Call (RPC) protokols, kas nodrošina saziņu starp lietojumprogrammām, izmantojot XML datus. WordPress kontekstā XML-RPC sākotnēji tika izmantots, lai iespējotu dažādas funkcijas, piemēram:

  • Automatizēti emuāra ziņojumi: XML-RPC var izmantot, lai automatizētu emuāra ziņu publicēšanu no ārējām lietojumprogrammām.
  • Failu rediģēšana: XML-RPC var izmantot, lai rediģētu WordPress failus no ārējām lietojumprogrammām.
  • Attālā administrēšana: XML-RPC var izmantot, lai attālināti pārvaldītu WordPress vietnes.

Kāpēc programmā WordPress ir jāatspējo xmlrpc.php?

Lai gan XML-RPC kādreiz bija noderīga funkcija, lielākajai daļai WordPress vietņu tā vairs nav nepieciešama. Faktiski iespējota XML-RPC var radīt drošības riskus, jo ļaunprātīgi dalībnieki to var izmantot, lai iegūtu nesankcionētu piekļuvi jūsu WordPress vietnei. Šeit ir daži no īpašiem drošības riskiem, kas saistīti ar XML-RPC:

  • Attālā koda izpilde (RCE): XML-RPC var izmantot, lai izpildītu patvaļīgu kodu jūsu WordPress vietnē, dodot uzbrucējiem iespēju pārņemt jūsu vietni un instalēt ļaunprātīgu programmatūru.
  • Datu eksfiltrācija: XML-RPC var izmantot, lai no jūsu WordPress vietnes nozagtu sensitīvus datus, piemēram, lietotāja akreditācijas datus vai privātu saturu.
  • Pakalpojuma atteikuma uzbrukumi: XML-RPC var izmantot, lai uzsāktu pakalpojumu atteikuma uzbrukumus, kas var pārpludināt jūsu vietni ar trafiku un padarīt to nepieejamu likumīgiem lietotājiem.

Kā atspējot xmlrpc.php programmā WordPress

XML-RPC atspējošana programmā WordPress ir vienkāršs process. Šeit ir divas metodes, kuras varat izmantot:

1. metode: WordPress spraudņa izmantošana

Ir pieejami daudzi WordPress spraudņi, kas īpaši paredzēti XML-RPC atspējošanai. Viena populāra iespēja ir Disable XML-RPC, kuru varat instalēt no WordPress spraudņu direktorija. Pēc instalēšanas aktivizējiet spraudni, un XML-RPC jūsu vietnē tiks atspējots.

2. metode: .htaccess faila modificēšana

Ja nevēlaties izmantot spraudni, varat atspējot XML-RPC, savai vietnei pievienojot vienkāršu rindiņu. .htaccess failu. Atver savu .htaccess failu teksta redaktorā un pievienojiet šādu rindu:

Pasūtiet Noliegt, Atļaut aizliegt no visiem

Tas novērsīs piekļuvi xmlrpc.php failu no jebkura avota, efektīvi atspējojot XML-RPC.

Secinājums

XML-RPC atspējošana ir svarīgs drošības pasākums visām WordPress vietnēm. Atspējojot šo līdzekli, varat ievērojami samazināt nesankcionētas piekļuves, datu zādzības un pakalpojumu atteikuma uzbrukumu risku.

Paskaidrojiet, kāpēc hakeri uzbrūk xmlrpc.php vairākas reizes?

Ir daži iemesli, kāpēc hakeri atkārtoti uzbrūk xmlrpc.php failu WordPress vietnēs:

  • Mantotās drošības ievainojamības: The xmlrpc.php failam ir sena vēsture, un laika gaitā tajā ir atklātas vairākas drošības ievainojamības. Hakeri var izmantot šīs ievainojamības, lai iegūtu nesankcionētu piekļuvi WordPress vietnei un instalētu ļaunprātīgu programmatūru, nozagtu datus vai traucētu vietnes funkcionalitāti.
  • Plaši izplatīts lietojums: The xmlrpc.php fails joprojām ir iespējots pēc noklusējuma daudzās WordPress vietnēs, padarot to par pievilcīgu hakeru mērķi. Lai gan lielākajai daļai WordPress vietņu tas vairs nav nepieciešams, daudzi lietotāji neapzinās, ka var to atspējot, atstājot to atvērtu uzbrukumiem.
  • Ekspluatācijas vienkāršība: The xmlrpc.php failu ir salīdzinoši viegli izmantot pat mazāk pieredzējušiem hakeriem. Tas padara to par pievilcīgu mērķi automatizētiem uzbrukumiem, kas var meklēt internetā neaizsargātas vietnes un pēc tam mēģināt tās masveidā izmantot.
  • Pastāvīgi uzbrukumi: Hakeri bieži izmanto automatizētus skriptus, lai atkārtoti uzbruktu xmlrpc.php failu WordPress vietnē. To var izdarīt, lai mēģinātu atrast ievainojamību, ko viņi var izmantot, vai vienkārši pārslogot vietnes resursus un padarīt to nepieejamu likumīgiem lietotājiem.

Atspējojot xmlrpc.php fails ir vienkāršs un efektīvs veids, kā aizsargāt savu WordPress vietni no šiem uzbrukumiem. Atspējojot šo failu, jūs ievērojami samazināsit savas vietnes uzbrukuma virsmu un samazināsit iespēju, ka uz to vērsīsies hakeri.

Autors

LV