Rediģējiet Apache kļūdu un piekļuves žurnālus un pievienojiet pilnu vietnes URL

Lai Apache piekļuves žurnāliem pievienotu pilnu vietnes URL, varat izmantot %U mainīgais jūsu žurnāla formāta virknē. The %U mainīgais apzīmē pilnu pieprasījuma URL, tostarp resursdatora nosaukumu.

Šeit ir piemērs, kā žurnāliem pievienot pilnu vietnes URL:

LogFormat "%h %l %u %t \"%r\" %>s %O %B \"%{Referer}i\" \"%{User-Agent}i\" \"%U\" kombinētie acL pielāgošanas žurnāli.

Tas konfigurēs logs/access.log failu, lai izmantotu apvienots formātā, kas ietver %U mainīgs. Tādējādi katram žurnāla ierakstam tiks pievienots pilns vietnes URL.

Šeit ir piemērs tam, kā varētu izskatīties žurnāla ieraksts ar pievienotu pilnu vietnes URL:

192.168.1.1 – – [27/Jul/2023:00:36:08 -0700] "GET /index.html HTTP/1.1" 200 612 2000 "https://www.example.com" "Mozilla/5.0 (Windows NT 10.0; Win64; x64) AppleWebKit/537.36 (KHTML, piemēram, Gecko) Chrome/97.0.4692.99 Safari/537.36" "https://www.example.com/index.html

Šeit ir detalizēts Apache kļūdu un piekļuves žurnālu konfigurēšanas skaidrojums, kā arī piemēri

Apache kļūdu žurnāli

Apache kļūdu žurnāli tiek izmantoti, lai reģistrētu kļūdas, kas rodas HTTP pieprasījumu apstrādes laikā. Šīs kļūdas var izraisīt dažādi faktori, piemēram, nederīgi pieprasījumi, trūkstoši faili vai nepareiza servera konfigurācija. Kļūdu žurnāli var sniegt vērtīgu informāciju problēmu novēršanai un iespējamo problēmu identificēšanai ar jūsu vietni.

Apache piekļuves žurnāli

Apache piekļuves žurnāli tiek izmantoti, lai reģistrētu informāciju par visiem HTTP pieprasījumiem, ko apstrādā serveris. Šī informācija var ietvert klienta IP adresi, pieprasīto URL, HTTP metodi, statusa kodu un atbildes laiku. Piekļuves žurnālus var izmantot, lai izsekotu vietnes trafiku, identificētu populāras lapas un pārraudzītu servera veiktspēju.

Apache kļūdu un piekļuves žurnālu konfigurēšana

Apache kļūdu un piekļuves žurnāli tiek konfigurēti, izmantojot CustomLog direktīva. The CustomLog direktīvā ir divi argumenti:

  1. log_file: Ceļš uz žurnāla failu.
  2. formāts: Žurnāla ziņojumu formāts.

Žurnāla fails var būt vai nu attiecībā pret ServerRoot direktorijā vai pilnu ceļu uz žurnālfailu. Žurnāla ziņojumus var arī pārsūtīt uz citu programmu, izmantojot caurules simbolu (|).

Žurnāla ziņojumu formāts

Žurnāla ziņojumu formātu var skaidri definēt, izmantojot formatēšanas virkni, vai arī uz to var atsaukties ar segvārdu, kas definēts, izmantojot LogFormat direktīva. Formatēšanas virkne izmanto iepriekš definētu mainīgo kopu, lai attēlotu dažādas žurnāla ziņojuma daļas.

Šeit ir precīzas formatēšanas virknes piemērs:

%h %l %u %t "%r" %>s %O \"%{Referer}i\" \"%{User-Agent}i\""

Šī formatēšanas virkne katrā žurnāla ziņojumā izvadīs šādu informāciju:

  • 1. TP3: klienta IP adrese
  • %l: attālais pieteikumvārds (ja pieejams)
  • %u: tā lietotāja ID, kurš veica pieprasījumu
  • %t: pieprasījuma laikspiedols
  • %r: pieprasījuma rinda (pieprasītais URL)
  • %>s: atbildes statusa kods
  • %O: laiks, kas nepieciešams pieprasījuma apstrādei sekundēs
  • %{Referer}i: tās lapas URL, kas novirzīja lietotāju uz pieprasīto lapu
  • %{User-Agent}i: klienta pārlūkprogrammas lietotāja aģenta virkne

LogFormat segvārdu izmantošana

Lai izvairītos no vienas un tās pašas formatēšanas virknes atkārtošanas vairākas reizes, varat definēt a LogFormat segvārdu un pēc tam izmantojiet šo segvārdu CustomLog direktīva. Piemēram:

Žurnāla formāts "%h %l %u %t \"%r\" %>s %O \"%{Referer}i\" \"%{User-Agent}i\"" apvienoti CustomLog žurnāli/access.log apvienoti

Tas konfigurēs logs/access.log failu, lai izmantotu apvienots formātā, ko nosaka LogFormat direktīva.

Papildu konfigurācijas opcijas

Ir vairākas papildu konfigurācijas opcijas, kuras varat izmantot, lai pielāgotu savus Apache žurnālus. Šīs iespējas ietver:

  • Rotējošie žurnāli: Varat konfigurēt Apache, lai tā automātiski pagrieztu žurnālus pēc noteikta dienu vai baitu skaita. Tas var palīdzēt novērst to, ka apaļkoki izaug pārāk lieli un kļūst grūti pārvaldāmi.
  • Žurnālu saspiešana: Varat konfigurēt Apache saspiest žurnālus pēc tam, kad tie ir pagriezti. Tas var palīdzēt ietaupīt vietu diskā.
  • Piekļuve žurnāliem no citām programmām: Jūs varat piekļūt žurnāliem no citām programmām, izmantojot syslog vai cauruļu formātos.

Secinājums

Apache kļūdu un piekļuves žurnālu konfigurēšana ir svarīga veselīgas un drošas vietnes uzturēšanas sastāvdaļa. Izprotot dažādus pieejamos formātus un opcijas, varat pielāgot savus žurnālus savām īpašajām vajadzībām.

Autori

LV