Ja jums nepieciešama palīdzība Linux serverī, htaccess netiek nolasīts

Ja esat servera administrators Redhat/Centos serverī un rodas problēmas ar .htaccess failu nelasīšanu, ir daži iespējamie cēloņi un risinājumi, kurus varat izmēģināt.

Tālāk ir norādīti daži no visbiežāk sastopamajiem iemesliem, kāpēc .htaccess faili, iespējams, netiek nolasīti Centos serverī.

  1. AllowOverride direktīva Apache konfigurācijas failā (httpd.conf) ir iestatīta uz Nav. Tas nozīmē, ka Apache ignorēs visus .htaccess failus servera saknes direktorijā. Lai to novērstu, ir jāmaina AllowOverride direktīva uz All vai FileInfo.
  2. .htaccess fails neatrodas pareizajā vietā. .htaccess failiem jāatrodas direktorijā, uz kuru tie attiecas, vai vecākdirektorijā. Piemēram, ja vēlaties lietot .htaccess failu direktorijā /blog, tas jāievieto direktorijā /blog vai direktorijā /var/www/html.
  3. .htaccess failā ir sintakses kļūdas. Ja .htaccess failā ir sintakses kļūdas, Apache nevarēs to parsēt un ignorēs. Lai pārbaudītu sintakses kļūdas, varat izmantot htaccess -T komandu.

Tālāk ir norādītas dažas darbības, kuras varat veikt, lai novērstu un atrisinātu problēmas, kas saistītas ar .htaccess faila nelasīšanas problēmām Centos serverī.

  1. Apache konfigurācijas failā (httpd.conf) pārbaudiet direktīvu AllowOverride. Teksta redaktorā atveriet failu httpd.conf un meklējiet šādu rindiņu:
AllowOverride Nav

Ja šī rinda ir, mainiet to uz AllowOverride All vai AllowOverride FileInfo.

  1. Pārbaudiet, vai .htaccess fails atrodas pareizajā direktorijā. Ja .htaccess fails neatrodas pareizajā direktorijā, pārvietojiet to uz pareizo atrašanās vietu.
  2. Pārbaudiet .htaccess faila sintaksi. Izmantojiet htaccess -T komandu, lai pārbaudītu .htaccess faila sintaksi. Ja ir kādas sintakses kļūdas, izlabojiet tās un mēģiniet vēlreiz.
  3. Restartējiet Apache pakalpojumu. Pēc jebkādu izmaiņu veikšanas Apache konfigurācijas failā restartējiet Apache pakalpojumu, izmantojot šo komandu:
sudo systemctl restartējiet httpd.service

Ja esat izmēģinājis visas šīs darbības un jūsu .htaccess faili joprojām netiek nolasīti, iespējams, jums būs jāsazinās ar mitināšanas pakalpojumu sniedzēju vai sistēmas administratoru, lai saņemtu papildu palīdzību.

Autors

LV