Elektriskais velosipēds pludmalē

Francijas militārā elektrisko velosipēdu un motociklu pārbaude militārām vajadzībām

Francijas militārā elektrisko velosipēdu un motociklu pārbaude militārām vajadzībām

Francijas armija izmēģina elektrisko velosipēdu un motociklu izmantošanu militāriem mērķiem. Militāristi šos transportlīdzekļus uzskata par potenciālu alternatīvu tradicionālajiem ar benzīnu darbināmiem transportlīdzekļiem, kuru ekspluatācija un uzturēšana ir dārgāka. Elektriskie transportlīdzekļi ir arī klusāki un nerada emisijas, kas dažās situācijās var būt priekšrocība.

Elektriskie velosipēdi tiek pārbaudīti attiecībā uz to spēju transportēt karaspēku un aprīkojumu nelielos attālumos. Tie tiek izmantoti arī izlūkošanas un novērošanas misijās. Tiek pārbaudīta elektrisko motociklu spēja nodrošināt ātru transportēšanu lielākos attālumos. Tie tiek izmantoti arī patruļām un eskorta misijām.

Francijas armija sadarbojas ar vairākiem uzņēmumiem, lai izstrādātu elektriskos transportlīdzekļus, kas atbilst tās īpašajām vajadzībām. Armija arī veic pētījumus par labākajiem veidiem, kā šos transportlīdzekļus izmantot kaujā.

Jaunās Amerikas drošības centra (CNAS) 2019. gada ziņojums atklāja, ka elektriskie transportlīdzekļi varētu ietaupīt ASV militārpersonām miljardus dolāru gadā no degvielas izmaksām. Ziņojumā arī konstatēts, ka elektriskie transportlīdzekļi varētu samazināt militāro oglekļa emisiju līdz pat 90%.

Francijas armija nav vienīgā militārpersona, kas testē elektriskos transportlīdzekļus. ASV armija arī testē vairākus elektriskos transportlīdzekļus, tostarp Stryker EV, Joint Light Tactical Vehicle (JLTV) EV un Future Combat Systems (FCS) Ground Combat Vehicle (GCV) EV.

Ekspertu atzinums: klusi un efektīvi elektriskie transportlīdzekļi ienes jaunu laikmetu militārajām operācijām

"Elektriskie transportlīdzekļi jau pārveido civilo transportu, un tiem ir potenciāls veikt to pašu militārajās operācijās. Elektriskie transportlīdzekļi ir klusāki un efektīvāki nekā tradicionālie ar benzīnu darbināmi transportlīdzekļi, kas var būt liela priekšrocība cīņā. Tos ir arī vieglāk uzturēt, un tos var ātrāk uzpildīt. Tā kā elektrisko transportlīdzekļu tehnoloģija turpina uzlaboties, mēs varam sagaidīt, ka militāristi visā pasaulē to ieviesīs vēl plašāk. – Dr. Marks Džonsons, militāro tehnoloģiju eksperts

FAQ

Q1: Kādas ir elektrisko transportlīdzekļu izmantošanas priekšrocības militāriem nolūkiem?

A1: Elektriskie transportlīdzekļi sniedz vairākas priekšrocības militārām operācijām, tostarp:

  • Klusums: Elektriskie transportlīdzekļi ir daudz klusāki nekā ar benzīnu darbināmi transportlīdzekļi, kas var būt liela priekšrocība cīņā. Tos var izmantot slepenām misijām, un tie var palīdzēt izvairīties no ienaidnieka atklāšanas.
  • Efektivitāte: Elektriskie transportlīdzekļi ir efektīvāki nekā ar benzīnu darbināmi transportlīdzekļi, kas nozīmē, ka ar vienu uzlādi tie var nobraukt lielākus attālumus. Tā var būt liela priekšrocība attālos apgabalos, kur ir maz degvielas.
  • Vides ietekme: Elektriskie transportlīdzekļi nerada emisijas, kas var palīdzēt samazināt militāro oglekļa emisiju. Tas ir svarīgi gan vides, gan stratēģisku iemeslu dēļ.

Q2: Kādi ir izaicinājumi, izmantojot elektriskos transportlīdzekļus militāriem mērķiem?

A2: Ir dažas problēmas, kas saistītas ar elektrisko transportlīdzekļu izmantošanu militāriem mērķiem, tostarp:

  • Diapazona trauksme: Elektrisko transportlīdzekļu darbības rādiuss ir mazāks nekā ar benzīnu darbināmiem transportlīdzekļiem, kas var radīt bažas militārām operācijām.
  • Uzlādēšana: Elektrisko transportlīdzekļu uzlāde var aizņemt laiku, kas var būt problēma kaujas situācijās.
  • Apkope: Elektriskajiem transportlīdzekļiem nepieciešama atšķirīga apkope nekā ar benzīnu darbināmiem transportlīdzekļiem, kas var būt izaicinājums militārpersonām, kuras nav pieradušas apkalpot elektriskos transportlīdzekļus.

Q3: Kāda ir elektrisko transportlīdzekļu nākotne militārajā jomā?

A3: Elektriskie transportlīdzekļi joprojām ir agrīnā militāro lietojumu izstrādes stadijā, taču tiem ir potenciāls mainīt militārās operācijas. Tā kā akumulatoru tehnoloģija turpina uzlaboties un elektrisko transportlīdzekļu cenas turpina kristies, mēs varam sagaidīt, ka militārpersonas visā pasaulē ieviesīs elektriskos transportlīdzekļus vēl plašāk.**

Secinājums

Elektriskie transportlīdzekļi ir daudzsološa jauna tehnoloģija, kas var pārveidot militārās operācijas. Tā kā elektrisko transportlīdzekļu tehnoloģija turpina uzlaboties, mēs varam sagaidīt, ka militārpersonas visā pasaulē ieviesīs elektriskos transportlīdzekļus vēl plašāk. Tas palīdzēs padarīt militārās operācijas efektīvākas, ilgtspējīgākas un videi draudzīgākas.

Autori

LV